Make your own free website on Tripod.com

Nederlandse babynamen

Links

Nederlandse sites

De kindernamen top 20 van de Sociale Verzekeringsbank
De Sociale Verzekeringsbank is onder meer verantwoordelijk voor de uitvoering van de kinderbijslag. Uit de gegevens van aanvragen voor kinderbijslag heeft de SVB de top 20 samengesteld van meest populaire namen. Het geeft een beeld wat voor namen tegenwoordig 'in' zijn.

Nederlandse babynamen door Govert Jansen
Uitbundige, niet-commerciëe site met alfabetische lijsten met babynamen voor jongens en meisjes. De verzameling omvat in totaal zo'n 2500 namen. Bij elke naam worden diverse varianten gegeven. Naast de lijst met "gewone" Nederlandse namen is er ook een aparte lijst met wat bijzondere (exotische) namen.

Namenlijst van de Difrax babysite
Difrax is een merk voor babyspullen en daar gaat de site dan ook voornamelijk over. De site bevat echter ook een namenlijst met ruim 7000 namen. De namen zijn toegankelijk per letter en per naam is aangegeven of het een jongensnaam of meisjesnaam is. Je kunt ook zelf namen opgeven voor de namenlijst en je stem uitbrengen voor de verkiezing van de leukste naam.

S&L namen
Naar schatting 700 namen met een paar woorden over de betekenis. De namenlijst is een lokkertje. De site gaat over spaarplannen.

Spaarbeleg Babynamen
Spaarplannen zijn kennelijk waardeloos, want net als de vorige site is de namenlijst van deze site alweer een lokkertje om spaarplannen te verkopen. De lijst met namen is enorm, naar schatting zo'n 20.000 namen! Behalve op alfabet, jongens- en meisjesnamen, kun je ook namen zoeken op populariteit. Helaas geeft de site erg vaak foutmeldingen terug als je namen opvraagt. Een paar keer extra proberen helpt soms.

www.BabyInfo.nl
Een groot aantal namen (men zegt 4000), maar helaas staan jongens- en meisjesnamen door elkaar. De site gaat verder over van alles rond zwangerschap en geboorte.

Andere sites waar je lijsten kunt vinden met Nederlandse babynamen:
Groepspraktijk verloskundigen Zwolle; Baby boardrent

Amerikaanse sites

Names distributions in the social security area
Ambtelijke notitie over populariteit van voornamen, uit de administratie van de sociale zekerheid in de VS. De site bevat lijsten met de voornamen die aan Amerikaanse kinderen werden gegeven in 1996 en 1997 (1997: 700 jongens- en 900 meisjesnamen). Bovendien vind je hier de Amerikaanse namen top 10's voor elk jaar vanaf 1880.

Babynamer.com
Professionele, zeer uitgebreide site met 18.000 namen. Van elke naam is een betekenis te vinden (enkele regels), de landen waar de naam wordt gebruikt, bekende naamgenoten en varianten van de naam. De site is georiënteerd op de VS, maar bevat ook 'buitenlandse' namen, onder meer een paar honderd Nederlandse namen. De site bevat een absurd aantal lijsten (bijvoorbeeld van winnaars van Olympische gouden medailles voor zwemmen). Het enige commerciële aan de site is één enkele banner.

Parentsoup
Professionele site over babynamen; in totaal zo'n 3.000 namen. Er is een betekenis van de naam beschikbaar (1 regel), een lijstje van varianten van de naam en een lijstje van beroemde naam- genoten. Grappig is de naamadvies-service. De site bevat veel advertenties.

Babynames.com
Commerciële site, maar niet irritant. Van elke naam is er een betekenis (in één woord). Er is een lijst met namen uit het werk van Shakespeare en met namen uit soap-series. Persoonlijke naam- adviezen en namenboekjes zijn te koop, ook vanuit Nederland.

Etymologie door Mike Campbell
Privé-site over de betekenis en herkomst van namen (1 regel per naam). De site bevat naar schatting 3.000 namen. De betekenis en herkomst lijken wetenschappelijk verantwoord uitgezocht.

Yahoo!
Links van het bekende Internet portaal, voor het geval dat je bij mijn links nog niet hebt gevonden wat je zocht.

Europese sites

 

Nomen est Omen, Vornamen und ihre Bedeuting
Duitse voornamen en hun betekenis. De site bevat ook lijsten van welke namen het meest populair waren in de afgelopen paar jaar. (In het Duits)

Names of Ireland
Een uitgebreid artikel over Ierse namen, inclusief lijsten van vertalingen van Ierse naar Engelse namen en andersom. Geeft ook namen uit mythologie en geschiedenis. (In het Engels)

Naissances.com: Prénoms & Faire-part
Onderdeel van een lichtelijk commerciële site. Deze pagina van de site geeft een mogelijkheid een selectie te maken uit 8000 Franse namen. Ook op deze pagina: geboorteberichten uit Europese Franstalige landen. (In het Frans)

Nog in te vullen


© January 1999 by S.M. Samsom, Zoetermeer, Netherlands